Sport
30.12.2023. 09:45
R. E.

Vaterpolo

OVO je tim Srbije za Evropsko prvenstvo

Vaterpolo
Izvor: Shutterstock

Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović saopštio je spisak od 15 igrača koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Zagrebu i Dubrovniku.

Evropsko prvenstvo će se igrati od 4. do 16. januara.

Na spisku se nalaze: Branislav Mitrović (Turkvan), Radoslav Filipović (Oradea),D šaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Debitanti na velikom takmičenju su Radoslav Filipović, golman Oradee, i Petar Jakšić, bek Partizana. U odnosu na sastav koji je osvojio četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Fukuoki sada su ponovo u timu Dušan Mandić, Viktor Rašović, Nikola Lukić i Nemanja Vico. Zbog povrede u kombinaciji nije bio Đorđe Vučinić.

Prvi meč na Evropskom prvenstvu Srbija igra 5. januara od 17 časova protiv Izraela. U istoj grupi sa "delfinima" su još i Nemačka i Malta. 

Ukoliko Srbija zauzme prvo mesto u grupi, protivnik u osmini finala biće joj poslednjeplasirani tim iz grupe u kojoj su Hrvatska, Španija, Crna Gora i Francuska.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije saznali dva od tri rivala na SP 2024
vaterpolo

Održan žreb u Dohi

07.11.2023. 13:20

Vaterpolisti Srbije saznali dva od tri rivala na SP 2024

Vaterpolisti Srbije igraće protiv Japana, Sjedinjenih Američkih Država i jedne evropske selekcije u grupi C na Svetskom prvenstvu u Kataru, odlučeno je žrebom u Dohi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve