Sport
05.07.2023. 15:42
R. E.

Koliko će leteti "orlovi"

Pešić o nastupu Jokića i cilju Srbije na Mundobasketu

1
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić već uveliko razmišlja o Svetskom prvenstvu i timu koji će imati na raspolaganju od 25. avgusta do 10. septembra.

Pešić je prethodnih meseci razgovarao "u četiri oka" sa svim kandidatima za nacionalni tim i u glavi pravio plan i okosnicu ekipe koja će se ovog leta boriti u grupi sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom, a potom "pucati" i na daleko više ciljeve.

U razgovoru za Zidojče cajtung Pešić nije mogao da da konkretan odgovor da li će Srbija igrati u najjačem sastavu, odnosno predvođena liderom šampionskog tima NBA lige Nikolom Jokićem.

Nastup Jokića za Srbiju na Mundobasketu za sada, kako kaže Pešić, još uvek nije siguran, odnosno to još nije jasno.

Ono što je jasno je da je reč o igraču vrhunskog kvaliteta, što je i dokazao u Denver Nagetsima, kojima je doneo prvi šampionski prsten u najjačoj ligi sveta.

"On je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao. Osim njegovih izuzetnih sposobnosti, njegov veliki kvalitet je i činjenica da je on timski igrač, da ima besprekoran stav, on ima veliku ličnost. Često sam bio u Denveru i to tamo doživeo. Osim toga, tu je i veliki kontinuitet, on već sedam godina tamo igra. Taj kontinuitet je najvažnija stvar, a to smo mi u Evropi izgubili", rekao je Pešić.

Takođe je jasan i cilj Srbije na predstojećem šampionatu.

"Želimo da se kvalifikujemo za Olimpijske igre. Evropa ima samo dva mesta, a Francuska je kao domaćin Igara sigurna. To znači da verovatno moramo da uđemo među četiri najbolje ekipe na prvenstvu sveta. Ima mnogo dobrih ekipa - tu su Grčka, Španija, Slovenija. A turnir je težak, dovoljna je jedna loša utakmica i sve je gotovo", izjavio je selektor Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pokuševski će igrati za Srbiju na SP
1

Zeleno svetlo iz Oklahome

21.04.2023. 14:55

Pokuševski će igrati za Srbiju na SP

Generalni menadžer Oklahome Sem Presti obradovao je navijače Srbije izjavom da će igrač Tandera Aleksej Pokuševski biti dostupan da se priključi nacionalnom timu za predstojeće Svetsko prvenstvo. 
Close
Vremenska prognoza
heavy intensity rain
18°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve