Sport
24.02.2023. 10:27
Beta

Liga Evropa

Trener Mančester junajteda o pobedi protiv Barselone

1
Izvor: Beta / AP / Dave Thompson

Trener Mančester junajteda Erik ten Hag rekao je da je pobeda protiv Barselone, u revanšu plej-ofa za osminu finala Lige Evropa, njegova najveća pobeda otkako radi u tom fudbalskom klubu.

Junajted se plasirao u osminu finala Lige Evropa, pošto je u revanšu plej-ofa na Old Trafordu posle preokreta pobedio Barselonu sa 2:1. U prvoj utakmici prošle sedmice na Kamp Nou bilo je nerešeno 2:2.

Barselona je povela golom Roberta Levandovskog iz jedanaesterca u 18. minutu, ali je mančesterska ekipa popravila igru otkako je Antoni ušao na poluvremenu. Izjednačio je Fred u 47. minutu a pobedu domaćima doneo je Antoni golom u 73. minutu.

Partizan eliminisan

Liga konferencije

1

Liga konferencije

23.02.2023. 20:11

Partizan eliminisan

Upitan da li je to njegova najveća pobeda otkako je došao u Junajted, Ten Hag je odgovorio potvrdno, preneo je Skaj.

"Mislim da jeste, da. Imali smo nekoliko dobrih pobeda, protiv Liverpula i Arsenala kod kuće. Mislim da je ovaj dvomeč protiv Barselone, vodeće ekipe u španskom prvenstvu sa osam bodova više od Real Madrida - ako možete njih da pobedite, onda jeste, ovo je moja najveća pobeda", rekao je Ten Hag za BT Sport.

On je naveo da je zadovoljan karakterom ekipe.

"Imamo sjajne ličnosti u ekipi, kao što su Rafael Varan i Lisandro Martines. Antoni i Garnačo se nikoga ne plaše, a imamo ih još. Bruno, Kazemiro. Imamo sjajne ličnosti, pa čak i kada gubimo, oni igraju dalje. Oni su otporni i koncentrisani na ostvarivanje rezultata čak i kada smo primili jeftin gol iz penala. Oni veruju da mogu da preokrenu", rekao je Ten Hag.
 

Izmene su uticale na rezultat, a holandski trener rekao je da je za uspeh potrebna čitava ekipa.

"Fudbal je 11 protiv 11, napadamo sa 11 i branimo se sa 11 igrača, ali više je od toga, radi se o ekipi. Potrebni su vam drugačiji tipovi i profili igrača. Kada ti se ukaže šansa, moraš da budeš spreman da uđeš i doprineseš ekipi. Ne možeš da osvajaš trofeje sa 11, posebno u današnjem fudbalu, potrebna ti je ekipa da uneseš drugačiju dinamiku u utakmicu", naveo je Ten Hag.

Žreb za osminu finala Lige Evropa obaviće se u petak u podne u Nionu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grobari: "Uprava napolje!"
Partizan

Protest u Humskoj

23.02.2023. 19:50

Grobari: "Uprava napolje!"

Nekoliko stotina navijača fudbalskog kluba Partizan okupilo se na protestu ispred južne tribine stadiona u Humskoj, nezadovoljni radom uprave kluba.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve