Sport
15.10.2023. 17:25
R. E.

Najbolji ambasadori

Ovim reprezentativcima Srbije su uručeni diplomatski pasoši (FOTO)

pasoš
Izvor: Shutterstock

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše proslavljenim reprezentativcima Srbije u košarci i odbojci.

Diplomatske pasoše dobili su košarkaši Bogdan Bogdanović, Boriša Simanić, Aleksa Avramović i Dejan Davidovac, kao i odbojkašice Maja Ognjenović, Tijana Bošković, Ana Bjelica, Jovana Stevanović i Teodora Pušić.

Dačić je naveo da je ovaj čin prilika da se država i na više nego simboličan način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji.

"Diplomatski pasoš nije preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem to dokazali", naveo je ministar.

Košarkaši Srbije nedavno su bogatoj kolekciji trofeja dodali titulu vicešampiona sveta, dok su odbojkašice osvojile srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Dačić će sukcesivno uručiti diplomatske pasoše ostalim članovima košarkaške i odbojkaške reprezentacije Srbije, u zavisnosti od njihovih obaveza i mogućnosti da dođu u ministarstvo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tako je! Srbija ide na Olimpijske igre
1

Odbojkašice overile vizu

23.09.2023. 16:23

Tako je! Srbija ide na Olimpijske igre

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, bronzana sa OI 2021. i vicešampion Evrope, obezbedila je u subotu plasman na Olimpijske igre 2024. u Parizu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve