Sport
12.12.2019. 20:15
R. E. / Tanjug

VELIKO PRIZNANJE: Novak Đoković proglašen za tenisera decenije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Specijalizovani teniski portal "tennis.com" izabrao je Novaka Ðokovića za najboljeg tenisera u protekloj deceniji.

Kako je navedeno, srpski teniser je 2011. prvi put je postao prvi teniser sveta, a te godine je osvojio tri Gren slem trofeja, a od ukupno 16 čak 15 ih je osvojio baš u ovoj deceniji, daleko više od svojih najvećih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Ðoković je svoju dominaciju pokazao tokom 2015. i polovinom 2016. godine, kada je vezao titule na sva četiri grend slema i postao prvi teniser od Roda Lejvera kojem je to pošlo za rukom.

Povezane vesti - NADAL ISKRENO: Najbolji bekhend ima Novak, a najbolji ritern? Isto Novak

Kao još jedan upečatljiv trenutak iz Ðokoivćeve karijere, navode i ovogodišnje finale Vimblodana, kada je u pet setova uspeo da pobedi Rodžera Federera.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Tim Ireland

"Đoković je našao način da pobedi. Teniser koji ima 32 godine odigrao je brojne triler mečeve, to finale Vimbldona opisao je kao mentalno jedno od najtežih čiji je bio učesnik".

"Lanac događaja tog dana - Đokovićeva pobeda, publika koja je navijala protiv njega, mediji preokupirani Federerom i Nadalom", sve to je bio siže protekle decenije u muškom tenisu. Suočen sa publikom koja obožava Federera tako dugo, Đoković je pribeoa jednom mentalnom triku verujući da su te ovacije upućene ustvari njemu. Oni su uzvikivali Rodžer Rodžer, a ja sam čuo Novak, Novak", deo je teksta novinara Stiva Tinjora koji govori o Novakovom uspehu u poslednjoj deceniji.

Ove decenije Ðoković na Gren slemovima ima učinak od 216 pobeda i 24 poraza, a ukupno na svim turnirima 627 pobeda i 100 poraza.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve