PAD SIVOG JASTREBA: Tramp smenio Tilersona, na njegovo mesto dolazi direktor CIA Majk Pompeo

PAD SIVOG JASTREBA: Tramp smenio Tilersona, na njegovo mesto dolazi direktor CIA Majk Pompeo


Američki predsednik, Donald Tramp, smenio je danas državnog sekretara Reksa Tilersona, a na njegovo postavio direktora CIA Majka Pompea, o čemu je Ekspres pisao pre tri meseca i najavio smenu Tilersona.

Majk Pompeo, direktor CIA, postaće novi državni sekretar. Biće odličan! Hvala Reksu Tilersonu na svemu! Đina Hispel će postati nova direktorka CIA i time prva žena na toj poziciji”, napisao je Tramp na Tviteru.

PAD SIVOG JASTREBA

Kao što je Ekspres pisao u decembru prošle godine ova mogućnost je bila u najavi pre nekoliko meseci još. Naime Još u novembru prošle godine „Njujork tajms” je najavio ovakvu mogućnost. Prema pisanju lista sa Osme avenije, bivši čelnik „Ekson mobajla” nije u Trampovim očima dovoljan jastreb. Zalaže se za diplomatska rešenja iranske i severnokorejske nuklearne krize. Nije svim srcem stao uz Saudijsku Arabiju u njenom sukobu sa sunitskim rivalom na Arabijskom poluostrvu – Katarom. Najzad, previše je razvodnio Trampovu kontroverznu odluku o premeštanju američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim, koja bi mogla da predstavlja istorijsku prekretnicu u palestinsko-izraelskim odnosima

Categories

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar