Vesti
06.03.2024. 14:57
Tanjug/RTS

Prvi osnovni sud

Anđela Jovanović vs Branislav Lečić: Završeno pripremno ročište (FOTO)

1
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Na suđenju po tužbi glumca Branislava Lečića protiv koleginice Anđele Jovanović zbog povrede časti i ugleda, završeno je pripremno ročište pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, a nastaviće se 30. septembra.

Punomoćnik tužene glumice, advokat Goran Draganić preneo je novinarima posle suđenja da su obe strane na ročištu predložile svedoke i dokaze, dok je za sledeće suđenje zakazano saslušanje Lečića u svojstvu parnične stranke, odnosno tužioca.

Najavio je da će njegova klijentkinja Anđela Jovanović dati izjavu pred sudom o svom legitimnom porivu, zbog čega ne želi da glumi sa Lečićem u istoj seriji.

"Suvereno pravo svakog umetnika je da slobodno odluči da li će učestvovati u nekom projektu ili ne", poručio je Draganić. 

Draganić je negirao da je Branislav Lečić glumicu tužio zbog sprečavanja prava na rad, što se navodi u javnosti, ocenivši da glumica ne može da uskrati nekom pravo na rad i ponovio da umetnik ima suvereno pravo da donese odluku da ne učestvuje u projektu.

Dodao je i da su kao svedoci pozvani članovi produkcije, koji, kako je istakao, jedini mogli da kažu nekome da li da radi ili ne, a ne Anđela Jovanović koja je iznela razloge zbog čega ne želi.

Novinari nisu prisustvovali suđenju jer je, kako je preneo portparol, “sudnica puna”, dok je predsednica suda zabranila slikanje i snimanje u sudu. 

Tužilac Branilav Lečić se nije pojavio u sudu. 

Lečić je glumicu tužio za povredu ugleda i časti, a tražena je i odšteta od 300.000 dinara. 

Mediji prenose da Jovanović nije htela da glumi u jednoj seriji sa Lečićem zbog čega on nije dobio ulogu. 

Ispred suda su tuženu Anđelu Jovanović sačekale i glumice Milena Radulović, Nina Janković, Andrijana Oliverić, Anđelka Stević Žugić, Maša Dakić, Borka Tomović, Iva Ilinčić, Miona Marković, Tamara Krcunović, Mirjana Karanović kao i glumac Đorđe Stojković.

Oni su Jovanovićevu dočekali aplauzom.

Pogledajte fotografije: 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve