Vesti
19.10.2019. 16:28
Tanjug

BEZBEDNOST NA NAJVIŠEM NIVOU: Koje su ulice zatvorene zbog posete Medvedeva

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Beogradu su danas zbog posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva na snazi vanredne saobraćajne mere i veći broj ulica biće zatvoreno za saobraćaj.

Medvedev će u srpskoj prestonici provesti oko 10 sati, njegova poseta je "aktivna" jer uključuje obilazak oko osam lokacija u gradu.

Maršruta kojom će se Medvedev kretati nije poznata, ali se pretpostavlja da će auto-put biti zatvoren nekoliko puta u toku dana.

Zbog posete zatvoreni su delovi Novog Beograda, Batajnice, Zemuna, a biće zatvoren i Terazijski tunel, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova, potez oko Kalemegdana, Ulica Kneza Miloša, Topčiderska zvezda.

Nakon vojne vežbe na aerodromu u Batajnici, Medvedev će doći u Palatu Srbija, gde će ga dočekati premijerka Ana Brnabić, posle odlazi u Skupštinu Srbije gde će se obratiti poslanicima, a očekuje se da će oko 16.30 časova položiti vence na Spomen-groblje Oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a kako mediji prenose prošetaće i do Kalemegdana.

Ruski premijer potom se ponovo vraća u Palatu Srbija gde će razgovarati sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, a potom će zajedno prisustvovati i Svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu u Sava centru.

Za kraj posete, za ruskog premijera biće organizovana svečana večera i kulturno-umetnički program u Domu garde na Topčideru.

Povratak za Rusiju očekuje se oko ponoći.

Prema pisanju medija, Medvedeva u Beogradu čuva više od 5.000 srpskih policajaca i pripadnika tajnih službi, kao i 30 ruskih bezbednjaka.

Takođe, bezbednost u gradu je zbog njegove posete podignuta na najviši nivo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve