HELIKOPTERI, MIGOVI… Evo kako izgleda vojni prikaz sposobnosti Vojske Srbije

HELIKOPTERI, MIGOVI… Evo kako izgleda vojni prikaz sposobnosti Vojske Srbije


Prikaz sposobnosti dela specijalnih i jedinica Kopnene vojske, naoružanih i opremljenih najsavremenijim naoružanjem i opremom po kon ceptu “1.500+” i doniranim sredstvima iz Rusije “Sloboda 2019”, počeo je danas u Batajnici, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, koji boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji.

_OKS2146

Vučić i Medvedev prošli su crvenim tepihom, koji je postavljen do bine, odakle će pratiti vežbu, a pored crvenog tepiha postavljena je i Garda Vojske Srbije.

_OKS1155

Posle intoniranja himne Srbije, počeo je prikaz na vojnom aerodromu “Pukovnik pilot Milenko Pavlović”.

_OKS1944

Na “Slobodi 2019” biće prikazana sposobnost Vojske Srbije da odgovori rizicima, izazovima i pretnjama i zaštiti bezbednost Srbije. Prikaz sadrži dve celine – dinamički deo i defile jedinica.

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

U dinamičkom delu prikaza biće predstavljene sposobnosti dela jedinice specijalne brigade i kopnene vojske naoružane i opremljene najsavremenijim naoružanjem i opremom po projektu “1500 +” i doniranim sredstvima iz RF, kao i spobosnosti jedinica ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane.

PREDSEDNISTVO SRBIJE

PREDSEDNISTVO SRBIJE

Nakon dinamičkog dela, nastupiće pešadijski i motorizovani ešelon koji će nadletati vazduhoplovni ešalon.

Na prikazu je angažovano više od 2.400 pripadnika MUP i VJ, preko 100 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i preko 25 vazduhoplova.

_OKS2050

U stroju na današnjem prikazu učestvovaće i mladi vojnici, koji su od skora na dobrovoljnom odsluženju vojnog toka, kao i veterani.

PREDSEDNISTVO SRBIJE

PREDSEDNISTVO SRBIJE

Na aerodromu su postavljena tri helikoptera Mi-17 i jedan “Erbasov” H-145M, koji su pre nekoliko dana stigli u Srbiji, ali oni ne učestvuju u samom prikazu.

Aerodrom u Batajnici nosi ime Pukovnika pilota Milenko Pavlović, koji je poginuo iznad Valjeva, 1999. godine tokom NATO agresije, a njegova porodica, takođe, danas prisustvuje prikazu “Sloboda 2019”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar