Vesti
04.04.2024. 18:35
Beta

Sastanak u Beogradu

Brnabić i Bratu o dijalogu vlasti i opozicije

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić danas je na sastanku sa šefom Misije OEBS u Beogradu Janom Bratuom izrazila nadu da će dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima biti nastavljen uprkos neslaganjima i ukazala da u tom procesu ne treba da bude ultimatuma.

Brnabić je Bratuu prenela zadovoljstvo što je sa opozicionim strankama uspela da uspostavi dijalog i dodala da bi napuštanje istog bila "velika greška opozicije", saopštio je kabinet predsednice srpskog parlamenta.

Ona je kazala da će "posvećeno nastaviti da radi" na primeni preporuka Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) i dodala da je "iznenađena jučerašnjim odustajanjem opozicije od zajedničkog rada na ispunjenju preporuka ODIHR", navodi se.

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Bratu je pozdravio spremnost Brnabić da nastavi produktivnu saradnju u svim oblastima parlamentarne podrške u kojima Misija OEBS-a radi, piše u saopštenju.

Naveo je da je sastanak Кolegijuma Skupštine Srbije bio "veoma važan prvi korak" i dodao da dijalog treba da bude nastavljen "kako bi se na sporazuman način došlo do konstruktivnih rešenja".

On je čestitao predsednici parlamenta na tome i ukazao da OEBS ohrabruje njen dalji rad i zalaganje na tom polju, kao i rad na primeni preporuka ODIHR, i da će Misija OEBS nastaviti da pruža svu pomoć i podršku u radu Skupštine.

Razgovori o unapređenju izbornih uslova kroz primenu preporuka ODIHR prekinuti su juče jer vlast nije prihvatila jedan od tri zahteva opozicije - da svi predstojeći lokalni izbori budu održani u istom danu. Zahtev za objedinjavanje lokalnih izbora opozicija je iznela jer sumnja da će vlast u Beograd doseljavati fiktivne glasače, kao i na decembarskim izborima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve