Vesti
04.05.2023. 09:31
Beta

OŠ "Ribnikar"

Direktori Tiršove i UKC o stanju povređenih u masakru u školi

pucnjava u školi, ATA, 5. 3. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Petoro povređenih u oružanom napadu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu je stabilno, jedno dete je kritično ali bolje, dok je jedno dete u kritičnom stanju i vitalno je ugroženo, rekli su direktori zdravstvenih ustanova u kojima su povređeni smešteni.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je da je situacija sa dvoje učenika i nastavnicom koji su smešteni u toj ustanovi mnogo bolja i da su oni sasvim dobro.

Četvrti pacijent, kako je Ašanin naveo, dovezen kao najteže povređeni u Klinički centar, sa prostrelnim povredama grudnog koša, vrata i kičme,  "juče je ceo dan proveo u operacionoj sali, to su bile dve operacije, bolje je, budan je, ali moramo biti jako oprezni i moramo ga kvalifikovati kao da je stanje kritično".

Naveo je da su planirane serije kontrola, kako bi bili utvrđeni efekti operacija.

Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić kazao je da su od tri pacijenta u toj klinici, dva dečaka sa prostrelnim ranama na nogama, stabilno i dobro, primaju antibiotsku terapiju i da u narednih nekoliko dana mogu da budu pušteni kući.

"Devojčica koja je operisana kao hitna zbog povreda glave je vitalno ugrožena, u kritičnom stanju. Rade lekari sve da je održe u životu, ali je jako teško opšte stanje i vitalno je ugrožena", kazao je Dučić i dodao da za sada nisu planirane druge operacije.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su u sredu ujutru u oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda.

Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni a napadač je uhapšen.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Deca do 14 godina starosti ne mogu biti krivično odgovorna
zatvor, lisice, hapšenje

Advokat

03.05.2023. 14:49

Deca do 14 godina starosti ne mogu biti krivično odgovorna

Prema važećim zakonima u Srbiji, deca do 14 godina starosti ne mogu biti krivično odgovorna, što znači da za učinjeno protivpravno delo ne mogu biti kažnjena, odnosno ne može im se izreći nijedna krivična sankcija, izjavio je advokat Vladimir Tupanjac za Agenciju Beta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve