Vesti
13.01.2023. 10:14
Beta

Ministarka naložila

Đedović: "Preseljenje meštana Krivelja zbog ugroženosti od rudnika"

rudnik, rudari
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je da intenzivno radi na rešavanju problema meštana MZ Krivelj kod Bora, čije je naselje ugroženo rudarskim aktivnostima i da će domaćinstvima biti pružena prilika za preseljenje.

To je rekla ministarka Dubravka Đedović posle sastanka sa predstavnicima MZ Krivelj, predstavnicima kompanije "Srbija Ziđin koper" i gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem.

Zahtevi meštana su, prema rečima Đedović u potpunosti opravdani, hitni i imaju punu podršku Ministarstva.

"Svim domaćinstvima mora se pružiti pravo i prilika za preseljenje i neophodno je da prva faza rešenja stambenog pitanja najugroženijih domaćinstava počne što je moguće pre. Dok se problem u potpunosti i trajno ne reši, nužno je da kompanija obnovi i sanira infrastrukturu, oštećenu radom teške rudarske mehanizacije", rekla je Đedović.

Dodala je da je zadovoljna što razgovori idu u pravom smeru i što je "već na prvom zajedničkom sastanku ostvaren pomak u brojnim otvorenim pitanjima".

Podsetila je da su ona i njeni saradnici u poslednjih nekoliko dana imali više odvojenih razgovora sa meštanima, predstavnicima lokalne samouprave i kompanije "Srbija Ziđin koper", kao i da su predstavnici Ministarstva prošle nedelje prisustvovali zboru meštana u Krivelju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Planinu Starica miniramo zbog bezbednosti, a ne zbog rude"
Majdanpek

Kompanija "Ziđin"

25.10.2022. 14:57

"Planinu Starica miniramo zbog bezbednosti, a ne zbog rude"

Planina Starica neće biti srušena jer na tom delu severnog revira nema rude i ne postoji namera da se eksploatiše sa tog područja, poručili su inženjeri kompanije Ziđin koper (Serbia Zjin Copper) prilikom posete novinara tom rudniku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve