Vesti
08.07.2022. 13:49
Beta

Novi Sad

Exit i 11 tona otpada...

Đubre, otpad
Izvor: Shutterstock

Nakon prve noći festivala Exit u Novom Sadu, sakupljeno je više od 11 tona otpada, saopštilo je Javno komunalno preduzeće (JKP) Čistoća u tom gradu.

To preduzeće će, kako je navedeno, u saradnji sa Exit fondacijom i kompanijom "Gogić plastika" organizovati sakupljanje ambalažnog otpada za reciklažu.

Na devet kontejnerskih mesta na prostoru festivala, širom Petrovaradinske tvrđave, tokom trajanja te manifestacije će biti postavljeno 30 kontejnera, specijalno opredeljenih za reciklažni otpad.

Otpad, Đubre
Izvor: Shutterstock

Limenke, karton, PET ambalaža, plastika i drugi prikupljen otpad sa tvrdjave biće razvrstan, baliran i predat reciklerima na dalju preradu.

"Osim ovih posuda, postavili smo i kontejnere za ambalažni otpad i kante od 240 litara na Petrovaradinsoj tvrđavi, kao i na svim najfrekventnijim lokacijama u okolini, pre svega u Podgrađe Petrovaradinske tvdjave, kao i na Kej žrtava racije", navedeno je u saopštenju.
 

Sve posude će se svakog jutra prazniti i odnositi na separaciju na Gradsku deponiju u Novom Sadu.

JKP Čistoća je pozvala sve posetioce Egzita da pomognu u akciji prikupljanja otpada za reciklažu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vulin o prodavanju droge na Exitu
1

Festival

07.07.2022. 14:29

Vulin o prodavanju droge na Exitu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin saopštio je da će biti kažnjen svako ko bude pokušao da proda drogu na festivalu Exit, kao i oni koji drogu budu konzumirali.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve