Vesti
04.07.2023. 14:48
Beta

Skupština Srbije

Gašić: "Možda nisam najbolji, ali..."

1
Izvor: MUP SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je na zasedanju Skupštine Srbiije, da o njegovom radu i radu njegove stranke govore rezultati.

Gašić je rekao da je u dosadašnjoj raspravi povodom zahteva opozicije da mu se izglasa nepoverenje čuo mnogo o sebi - da je do sada bio "baksuz i imao lošu karmu", a danas je čuo i da je on "sramota" i da treba da se stidi.

"Možda nisam najbolji, najobrazovaniji ili najčasniji, ali mnogo volim svoju zemlju i trudim se da pomognem i svojoj zemlji i svom gradu i građanima Srbije, zato vas molim pustite nek rezultati sude o nama u proteklih deset godina", rekao je Gašić.

Ministar je naveo da se pre nekoliko dana u Sisku, u Hrvatskoj, desio sličan napad kao početkom maja u Srbiji, a da je u SAD ove godine bilo 29 masovnih ubistava.

Gašić je ponovio sve što je govorio i prethodnih dana: da je učinjeno sve što je trebalo, da se radilo na prevenciji, da poslanici opozicije omalovažavaju policiju i ne pokazuju poštovanje, da on nikoga nije smenio od kako je posao ministar.

Na tvrdnje da pokušava da smeni inspektora Slobodana Milenkovića koji se bavi suzbijanjem droge i slučajem "Jovanjica" rekao je da se minstar bavi kadrovskom politikom i pitao opoziciju kome daje podršku.

"Koliko ste droge u Beogradu zaplenili u prethodnom periodu, to je jedino merilo" rekao je Gašić i dodao da je slučaj Jovanjica opoziciji bitan samo zato što su "od početka sa tim slučajem povezivali porodicu Vučić".

Rekao je da ima mnogo otvorenih pitanja i o broju policijske značke koja je nađena kod vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluvije, o tome šta "Četvrto odeljenje" radi u Jagodini, o nalazima unutrašnje kontrole.

Demantovao je da je policajcima komandovao "Sedi!" i tu informaciju koju je iznela poslanica Marinika Tepić, označio kao "glupost".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
24°C
11.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve