Vesti
04.04.2023. 15:16
Beta

Završeno pre roka

Šta je sve novo na graničnom prelazu Horgoš

granica-granicni-prelaz-horgos-carina-carinici-foto-uprava-carina-foto-ca-1450455078-806833.jpg

Rekonstruisana ulazna strana graničnog prelaza Horgoš puštena je u rad, nakon višemesečnih građevinskih radova, saopštila je Vlada Srbije.

Radovi u fazi 6 počeli su 28. januara, a obuhvatili su proširenje na zelenom pojasu na površini od 6.000 kvadratnih metara.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić rekao je da su radovi završeni 45 dana pre roka.

Vesić je naveo da je tu izgrađeno šest novih kontrolnih objekata i četiri kolovozne trake, dve za autobuski saobraćaj i dve za putničke automobile.

Prema njegovim rečima, radovi u okviru faze 7, na površini od 18.000 kvadratnih metara, počeli su 31. januara, a obuhvatili su rehabilitaciju postojećeg kolovoza i izgradnju novih kontrolnih objekata.

On je precizirao da je izvršena kompletna rekonstrukcija terminala i izrada novih šest asfaltnih traka sa šest novih kontrolnih objekata.

"Kako bismo dodatno rasteretili ovaj prelaz, nedavno sam sa mađarskim kolegom Janošem Lazarom razgovarao o proširenju graničnog prelaza Kelebija, ali i Bački breg, koji nam je posebno važan zbog brze saobraćajnice koju ćemo graditi od granice sa Mađarskom do granice sa Rumunijom", rekao je on.

Rok za završetak svih radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš je septembar ove godine.

Rekonstrukcijom i proširenjem prelaza sa 16 na 24 saobraćajne trake, kapaciteti protoka će se povećati za 50 odsto, a pored radova na terminalu i samom ulazu i izlazu iz zemlje, projekat obuhvata i radove na prilaznom delu auto-puta, za koje je nadležno Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve