Vesti
21.03.2022. 20:15
Beta

"Izuzetne važnosti"

Poznato koliko će koštati rekonstrukcija graničnog prelaza Horgoš

horgoš
Izvor: MUP

Obnova i dogradnja graničnog prelaza Srbije sa Mađarskom u Horgošu je počela, a vrednost ugovorenih radova je 2,08 milijardi dinara, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Planirano proširenje lokacije graničnog prelaza Horgoš je od izuzetne važnosti jer predstavlja deo evropskog koridora 10 i jednu od ključnih tačaka tranzitnog saobraćaja kroz našu zemlju", rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović povodom početka radova.

Projektom je pored obnove nekih od postojećih objekata, na ulazu u zemlju predviđena i izgradnja dve nove saobraćajne trake za putnička vozila i dve za teretni saobraćaj, a reorganizacijom će biti obezbedjene i dve trake za autobuse.

horgoš
Izvor: MUP

Podseća se da je ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš potpisan u decembru prošle godine sa predstavnicima kompanije Jadran, koja će biti izvodjač na ovom projektu.

Ukupna ugovorena vrednost projekta iznosi 2,08 milijardi dinara, sa PDV-om, a završetak radova je planiran za drugu polovinu 2023. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Širi se granični prelaz Horgoš
carina, granica

Potpisan ugovor

21.12.2021. 14:23

Širi se granični prelaz Horgoš

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović potpisao je na graničnom prelazu HorgošUgovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji tog graničnog prelaza ka Mađarskoj, u šta će biti uloženo nešto više od dve milijarde dinara.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve