Vesti
05.05.2019. 11:46
R. E. / Index.hr

Index.hr: Kako je zločinac Šešelj pomogao Kolindi da postane predsednica Hrvatske

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Hrvatski portal Indeks.hr ocenio je, povodom osuda hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović na račun lidera SRS Vojislava Šešelja zbog održavanja skupa radikala u Hrtkovcima, da je ona možda poslednja u Hrvatskoj koja ima pravo na tu osudu, jer joj je, kažu, upravo Šešelj pomogao da postane predsednica.

"Ono što radi Šešelj koji je u suštini "ridikul", ali i dalje opasni "ridikul", za svaku je osudu, no Kolinda je možda poslednja u Hrvatskoj koja ima pravo na tu osudu. Iako se već decenijama širom Hrvatske, ali i šire, vrlo dobro zna ko je i šta je Šešelj, ne treba zaboraviti da je taj notorni četnik pomogao Kolindi Grabar-Kitarović da pobedi Ivu Josipovića na predsedničkim izborima", navodi Indeks.hr.
Seselj Presuda (6) foto Marko Djokovic

Indeks svoju ocenu zasniva na gostovanju Šešelja u hrvatskoj televizijskoj emisiji "Bujica" 2014.

"Naravno, reč je o sramotnom gostovanju Šešelja 27. novembra 2014. u ekstremističkoj treš TV emisiji Bujica, koju i danas vodi neonacist Velimir Bujanec, gost na inauguraciji predsednice Kolinde Grabar-Kitarović koji je osuđen za plaćanje kurve kokainom. Šešelj je tada izvrsno poslužio Kolindi svojom izjavom da podržava Josipovića i da se "divi" Vesni Pusić. Sasvim prigodno, Kitarovićevu, tada još kandidatkinju za predsednicu i članicu HDZ-a, nije spominjao, ali bilo je jasno koji je motiv za pozivanje ratnog huškača i zločinca u emisiju na jednoj hrvatskoj televiziji. Bujanec je tada velikodušno dozvolio Šešelju da se brani od Haaga, tepao mu i hvalio ga da otvara oči svim Hrvatima te da sjajno pomaže u razotkrivanju hrvatske političke scene", podseća Index.hr.

Hrvatski portal dodaje i da je Šešelj 2016. posle pobede Kitarovićeve na izborima, "proglasio sebe ključnim čovekom za promenu vlasti u Hrvatskoj".

 "Doveo sam na vlast dragu Kolindicu", rekao je tada Šešelj, podseća Indeks.hr.

Hrvatska predsednica oglasila se povodom održavanja Kongresa SRS-a u Hrtkovcima i ocenila da je "poražavajuće za Srbiju" što je dozvolila održavanje tog stranačkog skupa. Ona je na Tviteru iznela tvrdnju da je SRS odgovorna za progon Hrvata iz tog mesta devedestih godina prošlog veka.

https://twitter.com/KolindaGK/status/1124647144340774914

Deseti kongres Srpske radikalne stranke, na kome je Vojislav Šešelj ponovo izabran za predsednika, održan je u subotu u Šešeljevoj kući u Hrtkovcima, mestu u kome je pre 26 godina, prema pravosnažnoj presudi u Hagu, počinio ratni zločin primoravanjem lokalnih Hrvata na iseljavanje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
shower rain
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve