Vesti
04.05.2019. 17:31
R. E.

Deseti kongres Srpske

KONGRES SRS U HRTKOVCIMA: Šešelj ponovo predsednik

seselj-hrtkovci-beta-3.jpg

Deseti kongres Srpske radikalne stranke, na kome je Vojislav Šešelj ponovo izabran za predsednika, održan je u Šešeljevoj kući u

Deseti kongres Srpske radikalne stranke, na kome je Vojislav Šešelj ponovo izabran za predsednika, održan je u Šešeljevoj kući u Hrtkovcima.

Skup, kojem je prisistvovalo 449 delegata, počeo je u šatoru ispred kuće intoniranjem srpske i ruske himne, a mogle su se čuti pesme "Ko to kaže, ko to laže Srbija je mala", "Sprem'te se, sprem'te". Kongres je održan uprkos tome što su predstavnici LDP i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini zatražili zabranu okupljanja.

[caption id="attachment_198077" align="alignnone" width="710"]BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV[/caption]

Šešelj se na kongresu osvrnuo na zahteve za zabranu održavanja Kongresa, rekavši da on u tom mestu nije počinio zločin i da će to dokazati.

"Nijedan Hrvat nije deportovan. Nisam počinio nijedno krivično delo. Hrtkovci su mesto radikalske slave, poštenja i istinoljubivosti", naveo je Šešelj, dodajući da su radikali bili blokirani u medijima i da ta blokada i dalje traje, a da je uspeo da je probije na TV Pink i Hepi televiziji.

"Nadam se da ću se izboriti da i moji saradnici dobiju takvu šansu", rekao je Šešelj.

[caption id="attachment_198079" align="alignnone" width="710"]BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV[/caption]

Šešelj je naveo da se oseća da "nisu uzalud Amerikanci i Britanci izdvojili silne milione da preobrnu javno mnjenje u Srbiji, da potisnu ruski uticaj i narodu omile NATO, koji nam je ubijao decu pre 20 godina".

Rekao je da su radikali protiv vlasti SNS i da kritikuju tamo gde oni to zaslužuju, a da ne mogu biti protiv, kada vlast povlači ispravne poteze oslanjajući se na Rudiju i Kinu. Napomenuo je i da radikali ne mogu sa izdajnicima, prozapadnim strankama.

[caption id="attachment_198081" align="alignnone" width="710"]BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV[/caption]

"Smatramo da treba naterati vlast da uđe u razgovor sa opozicijom, ali u parlamentu. Mi smo spremni za taj dijalog i smatramo da se mora voditi rasprava o poslovniku i izbornim uslovima", rekao je Šešelj.

Šešelj je dodao i da su spremni za dijalog sa opozicijom, ali u parlamentu. Najavio je da će radikali u Skupštini podržati izmene krivičnog zakonika koje podrazumevaju doživotnu kaznu za ubice dece i trudnica, ali da će tražiti novu odredbu koja bi se odnosila na to da ko god kaže da je počinjen genocid u Srebrenici bude kažnjen doživotnom robijom.

[caption id="attachment_198083" align="alignnone" width="710"]BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV[/caption]

"Nismo zataškavali zločin, ali ne damo da se preuveličava i da se baca ljaga na srpski narod", rekao je Šešelj. On je dodao da se SRS zalaže za što dublje odnose s Kinom i Rusijom. Na kongresu je izabrano i kompletno rukovodstvo stranke, predsednik, zamenik, četiri potpredsednika, generalni sekretar i članovi Centralne otadžbinske uprave.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve