Vesti
11.02.2020. 15:51
Tanjug

JOVANOVIĆ O LITIJAMA: Cilj da se "davi" Crna Gora, a Srbija gurne "pod led"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik LDP Čedomir Jovanović smatra da su litije u Crnoj Gori politički motivisane, jer je cilj koji se pominje na litijama o odbrani Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u potpunosti suprotan od onoga što se govori na tim skupovima.

"Sve ovo se radi, kako bi se ''davila'' Crna Gora, a ''pod led'' gurala Srbija. Oni pominju (Mila) Ðukanovića, a misle na Vučića", rekao je Jovanović za crnogorski državni radio.

Na skupovima se, kaže, peva o Kosovu, te poziva sve da zamisle kako će izgledati Srbija, kada bude morala, a moraće, da sedne za sto i razgovara sa Albancima na Kosovu.

Jovanović je istakao da pitanje crkvene imovine nije pitanje za ulicu, niti za proteste, već o tome, kaže, treba da se razgovara da bi se našlo rešenje.

On veruje i da će se proces obnove nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve ubrzati upravo zbog delovanja Srpske pravoslavne crkve.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC / bb

"Danas Amfilohija očima ne mogu da gledaju tzv. prosrbi iz crnogorske opozicije. On je veća kost u grlu njima, nego bilo kome iz DPS-a, dok moraju da ćute pred masom ispred hrama u Podgorici. Šta bi oni dali, da mogu da se uhvate mikrofona i nešto kažu", naveo je Jovanović i ističe da veruje da će crnogorska vlast imati snage da nađe rešenje.

Prema njegovim rečima, nisu političari ti koji treba da "osveste Srbiju", već to treba da uradi crkva.

Povezane vesti - AMFILOHIJE U LITIJI: Ova vlast je Hašima Tačija dovodila sa svim počastima

"Srpskoj parvoslavnoj crkvi je prihvatljivo što su hram Svetog Save, hram Svetog Marka i mnogi drugi u Srbiji vlasništvo države i što je registrovana u Srbiji, ali joj nije prihvatljivo da situacija ista bude i negde drugo, konkretno u Crnoj Gori. Problem je što za njih postoji samo jedna država, a to nije Crna Gora", kaže Jovanović.

Reagovanja srpskih zvaničnika na događaje u Crnoj Gori, po njegovom mišljenju, samo na prvi pogled mogu da se protumače kao mešanje u unutrašnje stvari u toj državi.

"Predsedniku Vučiću u ovom trenutku najmanje je potrebna nestabilna Crna Gora", kaže Jovanović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve