Vesti
10.02.2020. 13:17
Tanjug

AMFILOHIJE U LITIJI: Ova vlast je Hašima Tačija dovodila sa svim počastima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio da crnogorskoj vlasti nije smetalo da pozove Tačija, a da sa druge strane vladike pretresaju na granici.

"Ova vlast je Hašima Tačija jednog razbojnika koji je sramota i za čestiti albanski narod dovodila sa svim počastima, a sada pregledaju sveštenike na granicama, smatraju da su opasni za Crnu Goru", kazao je on i dodao:

"Nadamo se da će to vreme proći i da će se vlastodršci urazumiti."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Vladika Amfilohije je sinoć, obraćajući se okupljenima ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, poručio i da se nada da će se "vlastodršci urazumiti i ukinuti" Zakon o slobodi veroispovesti koji je, kako je dodao, sramota i za njih i za državu.

"Posebno je sramota za Crnu Goru pred čitavom Evropom. To je ono što svedoči cela Evropa. Dobijamo podršku iz Berlina, Pariza, Njujorka, Londona, ne samo od predstavnika pravoslavne crkve, na čelu sa našim i carigradskim patrijarhom, nego i od rimskog pape i od naše braće Muslimana", rekao je Amfilohije.

Pročitajte još: Kako je DS sistematski uništen

Kako je dodao, u Crnoj Gori je crkva prisutna od četvrtog veka, a samo su tu doneli zakone oni koji ne veruju u Hrista i misle da je moguće ubiti Hrista na način kako mu je presudio Pontije Pilat, iako je znao da je nevin, ali mu je zbog interesa i staha od Judeja obezboženih presudio na raspeću.

"Takve presude, sudovi i zakoni danas se obnavljaju. Zakoni prokletoga cara Dukljanina", rekao je on.

Dok je govorio Amfilohije okupljeni su skandirali "Ne damo svetinje".

Hiljade vernika i večeras je prisustvovalo molebanu i učestvovalo u litiji u znak protesta zbog Zakona o slobodi veroiposvesti.

Litije su održane širom Crne Gore.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve