AMFILOHIJE U LITIJI: Ova vlast je Hašima Tačija dovodila sa svim počastima

AMFILOHIJE U LITIJI: Ova vlast je Hašima Tačija dovodila sa svim počastima

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC


Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio da crnogorskoj vlasti nije smetalo da pozove Tačija, a da sa druge strane vladike pretresaju na granici.

“Ova vlast je Hašima Tačija jednog razbojnika koji je sramota i za čestiti albanski narod dovodila sa svim počastima, a sada pregledaju sveštenike na granicama, smatraju da su opasni za Crnu Goru”, kazao je on i dodao:

“Nadamo se da će to vreme proći i da će se vlastodršci urazumiti.”

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Vladika Amfilohije je sinoć, obraćajući se okupljenima ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, poručio i da se nada da će se “vlastodršci urazumiti i ukinuti” Zakon o slobodi veroispovesti koji je, kako je dodao, sramota i za njih i za državu.

“Posebno je sramota za Crnu Goru pred čitavom Evropom. To je ono što svedoči cela Evropa. Dobijamo podršku iz Berlina, Pariza, Njujorka, Londona, ne samo od predstavnika pravoslavne crkve, na čelu sa našim i carigradskim patrijarhom, nego i od rimskog pape i od naše braće Muslimana”, rekao je Amfilohije.

Pročitajte još: Kako je DS sistematski uništen

Kako je dodao, u Crnoj Gori je crkva prisutna od četvrtog veka, a samo su tu doneli zakone oni koji ne veruju u Hrista i misle da je moguće ubiti Hrista na način kako mu je presudio Pontije Pilat, iako je znao da je nevin, ali mu je zbog interesa i staha od Judeja obezboženih presudio na raspeću.

“Takve presude, sudovi i zakoni danas se obnavljaju. Zakoni prokletoga cara Dukljanina”, rekao je on.

Dok je govorio Amfilohije okupljeni su skandirali “Ne damo svetinje”.

Hiljade vernika i večeras je prisustvovalo molebanu i učestvovalo u litiji u znak protesta zbog Zakona o slobodi veroiposvesti.

Litije su održane širom Crne Gore.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar