Vesti
24.07.2023. 20:17
Beta

Da li će se otkriti?

Ko se usudio da ižvrlja spomenik, kultno mesto u Beogradu "kod konja"?!

Trg Republike
Izvor: Shutterstock

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda saopštio je da je podneo prijavu protiv NN lica koja su ispisivanjem grafita oštetila postament spomenika knezu Mihailu Obrenoviću u centru grada.

Iz te ustanove su apelovali na građane da "vode računa o kulturnom nasleđu Beograda" jer se kako su naveli, svako neprimereno ponašanje smatra uništavanjem kulturnog dobra.

"U saradnji sa Javno komunalnim preduzećem 'Gradska čistoća' uklonjeni su grafiti sa kamenog postamenta spomenika knezu Mihailu na Trgu Republike, a iz Policijske stanice Stari grad su rekli da će policijski službenici u narednom periodu putem pozorničke, patrolne i operativne delatnosti vršiti češće obilaske tog spomen obeležja", stoji u saopštenju.

Podsećamo da su mnoge druge zgrade i javni objekti u Beogradu, ne samo u centru grada, takođe ispisani grafitima. Da li će i kada nadležni tome stati na put? 

Pogledajte fotografije: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pozovi 11-0-11 i prijavi komunalni problem
komunalna policija, ATA, 14. 3. 2023.

Dobra vest za Beograd

14.03.2023. 15:41

Pozovi 11-0-11 i prijavi komunalni problem

Servisni centar sa jedinstvenim kodnim brojem 11-0-11 ustanovljen je kako bi žitelji Beograda mogli da prijave komunalne probleme, dobiju informacije i daju sugestije radi boljeg funkcionisanja grada.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve