Vesti
25.09.2023. 11:46
R.E.

Beogradske elektrane

Kreću probe grejanja, ovo nemojte raditi!

radijator, grejanje
Izvor: Shutterstock

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počinju u ponedeljak, 2. oktobra i trajaće do ponedeljka, 9. oktobra 2023. godine, saopštilo je Javno-komunalno preduzeće "Beogradske elektrane".

Probe će biti obavljene u okviru završnih priprema za predstojeću grejnu sezonu koja, prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Gradu Beogradu, zvanično počinje 15. oktobra.  

Funkcionalne probe nisu tzv. tople probe i ne podrazumevaju početak isporuke toplotne energije, a korisnici sistema daljinskog grejanja trebalo bi da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih grejnih instalacija i samo ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar - da odmah prijave Servisnom centru grada Beograda pozivom na broj telefona 11-0-11.

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada toplotnih izvora (15 toplana i 18 kotlarnica), toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih grejnih instalacija u objektima. 
    

Cilj je da proizvodna i distributivna postrojenja budu što bolje pripremljena za predstojeću grejnu sezonu. 
"Beogradske eleketrane" su apelovale na potrošače da ne upućuju prijave kvara Servisnom centru grada Beograda (11-0-11) ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladno-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koja vrsta grejanja stanova i kuća je najisplativija?
Grejanje

Na vreme se raspitajte

15.09.2023. 04:05

Koja vrsta grejanja stanova i kuća je najisplativija?

Grejanje stana je važan aspekt svakodnevnog života, naročito tokom hladnih zimskih meseci. Pitanje koje se često postavlja jeste koje vrste grejanja su najisplativije?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve