Vesti
08.10.2019. 12:15
Tanjug

MIHAJLOVIĆ: Ne napadaju Vučića zbog ordena, već zbog Kosova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović osudila je danas napade pojedinih crkvenih velikodostojnika i dela javnosti na predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog odluke Srpske pravoslavne crkve (SPC) da mu na proslavi 800 godina autokefalnosti dodeli najviše priznanje, Orden Svetog Save.

"Svima koji kritikuju i pri tome omalovažaju najveće priznanje SPC, ne smeta predsednik Srbije. Smeta im želja Vučića da Srbi i Albanci postignu kompromisno rešenje oko KiM, smeta im njegova politika nepristajanja na to da Albanci na Kosovu dobiju sve, a da Srbi ne dobiju ništa", navodi Mihajlović u saopštenju dostavljenom medijima.

Povezane vesti - Vučiću Orden Svetog Save

Ona je ocenila da ti napadi pokazuju da su oni koji ne žele da se na KiM bilo šta promeni spremni na "jeftino politikanstvo", u koje, navodi, "uvlače sve, pa i patrijarha srpskog, gospodina Irineja, i Sinod SPC".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

"Predsednika Vučića napadaju oni koji žele da i dalje imamo zamrznuti konflikt sa Albancima, da time u stvari drže zamrznute naše građane na KiM, kao i budućnost Srbije. To je njihov cilj, a ne da predsednik Srbije ne dobije najviši orden SPC. I upravo zato i zbog njegove iskrene želje da reši ovaj vekovni problem, čestitam predsedniku Vučić na Ordenu Svetog Save", naglasila je Mihajlovićeva.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve