Vesti
04.10.2023. 10:34
R. E.

Viši sud u Beogradu

Radoičić pušten iz pritvora, ne sme na Kosovo, oduzet mu pasoš

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled opasnosti od bekstva.

Sud je naveo da je Radoičiću određena mera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak na teritoriju Kosova i Metohije.

Naloženo mu je i da se svakog 1. i 15. dana u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

Takođe, okrivljenom je privremeno oduzeta putna isprava i to pasoš Republike Srbije, a upozoren je da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze.

Radoičiću se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 i 3 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo iz člana 349 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika i krivičnim delom Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi sa članom 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

U saopštenju suda stoji da je protiv donetog rešenja dozvoljena žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Milan Radoičić, koji je prema sopstvenim tvrdnjama bio organizator oružanog sukoba u Banjskoj na Kosovu u kojem su poginule četiri osobe, na saslušanju u Višem sudu u Beogradu negirao je izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Radoičićeva izjava o tome šta se i zašto desilo u selu Banjska
Milan Radoičić, ATA, 29. 9. 2023.

U fokusu

29.09.2023. 15:04

Radoičićeva izjava o tome šta se i zašto desilo u selu Banjska

Punomoćnik potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, advokat Goran Petronijević pročitao je Radoičićevu izjavu povodom sukoba Srba sa Kosova i Metohije i kosovske policije u selu Banjska.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve