Vesti
03.10.2023. 14:38
R. E.

Saslušanje

Radoičić negirao krivicu

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Milan Radoičić, koji je prema sopstvenim tvrdnjama bio organizator oružanog sukoba u Banjskoj na Kosovu u kojem su poginule četiri osobe, na saslušanju u Višem sudu u Beogradu negirao je izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, saopštilo je to tužilaštvo.

Prethodno MUP je objavio da je Radoičić priveden na saslušanje.

"Dana 3. 10. 2023. godine policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova. Isti je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu", naveo je MUP u saoštenju.

Radoičić je u petak, preko svog advokata Gorana Petronijevića, preuzeo odgovornost za oružani sukob u selu Banjska, a narednog dana je saslušan u policiji u svojstvu građanina.

Nakon njegovog saslušanja, saopšteno je i da slučaj sukoba u Banjskoj preuzima beogradsko Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odluka tužioca, da li će da ga goni i za koje krivično delo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: "Srbija će istražiti događaje u Banjskoj i pokrenuti postupke"
1

Intervju za Rojters

28.09.2023. 22:32

Vučić: "Srbija će istražiti događaje u Banjskoj i pokrenuti postupke"

Srbija će istražiti događaje koji su doveli do oružanog sukoba na području sela Banjska na severu Кosova, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić za agenciju Rojters, negirajući bilo kakvu umešanost vlade u Beogradu u taj incident.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve