Vesti
10.10.2023. 09:20
R.E.

Dolazi zima

Ministarka energetike o stanju energetskog sistema uoči grejne sezone

radijator
Izvor: Shutterstock

Ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je da su u "Elektroprivredi Srbije" (EPS) završeni najvažniji remonti proizvodnih kapaciteta, kao i da su "deponije i akumulacije" na visokom nivou, zbog čega je ocenila da je energetski sistem spreman za početak grejne sezone.

Đedović Handanović je za "Politiku" rekla da su "akumulacije na nivou 600 gigavat-časova, a zalihe uglja na deponijama termoelektrana premašile su dva miliona tona".

"Očekujemo da EPS energetske potrebe građana i privrede Srbije pokrije iz svoje proizvodnje i osigura bezbedno snabdevanje za građane i privredu Srbije", kazala je ona.

Ministarka je rekla i da je "omogućeno i sigurno snabdevanje prirodnim gasom za predstojeću grenu sezonu, kao i rezerve ovog energenta u skladištima u Banatskom Dvoru i Mađarskoj - ukupno više od 680 miliona kubnih metara".

"U sistemima daljinskog grejanja, prema dostavljenim izveštajima, izvršene su sve neophodne pripreme i remonti proizvodnih i distributivnih mreža i obezbeđene dovoljne količine energenata za početak grejne sezone 2023. - 2024.", rekla je ministarka Đedović Handanović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Toplane Srbije: Grejanje će poskupeti, još
Grejanje

Evo za koliko...

28.09.2023. 11:25

Toplane Srbije: Grejanje će poskupeti, još

Toplane u Srbiji su zbog poskupljenja gasa prinuđene da povećaju cene grejanja, neke od njih 60 su to već uradile, a neke čekaju odobrenje na zahteve za korekcijom i za više od 30 odsto, rekli su Beti u toplanama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve