Vesti
29.08.2023. 09:40
Beta

Nova školska godina

Ministarka najavila edukaciju nastavnika

škola, đaci
Izvor: Shutterstock

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je potvrdila da će prva nedelja nove školske godine u Srbiji biti posvećena tematskim razgovorima sa učenicima, a da će sledeća biti rezervisana za proveru znanja bez ocenjivanja.

Ona je izjavila i da će u novoj školskoj godini biti organizovana edukacija nastavnika, kao i roditelja koji to žele, za praćenje "neverbalnog govora deteta", da bi se brže reagovalo ukoliko se otkriju neki problemi.

Đukić Dejanović je rekla da će za prosvetne radnike biti organizovana i edukacija za psihološko praćenje dece, odnosno za oktrivanje dece koja se suočavaju sa nekom patnjom.

"Patnja koju imaju i psihološki problemi je takva da prosto iziskuje da kao sistem moramo preventivno raditi, i upravo će čitava ova školska godina biti u znaku pojačanja vaspitne komponente", rekla je za televiziju Hepi Đukić Dejanović.

Đukić Dejanović je kazala i da je primljeno 93 novih nastavnika i saradnika, pedagoga i psihologa u školama u Srbiji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Bezbednost dece prioritet u predstojećoj školskoj godini"
đaci, škola

Ministarka prosvete

24.08.2023. 10:13

"Bezbednost dece prioritet u predstojećoj školskoj godini"

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je kazala da će vaspitno - obrazovni rad u predstojećoj školskoj godini biti prožet obavezom svih da bude osigurana bezbednost dece.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve