Vesti
13.05.2020. 20:15
Tanjug

"NE RUŠIMO DS" Milosavljević: Samo tražimo Glavni odbor

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Član Glavnog odbora DS Slobodan Milosavljević odbacio je danas tvrdnje predsednika stranke Zorana Lutovca, da ga grupa članova "ruši sa Vučićem", kao nedostojne predsednika Demokratske stranke.

"Ne radi se ni u kakvom rušenju, mi tražimo zakazivanje Glavnog odbora DS na kojem bismo razgovarali o tome ko ima većinu. Kakva će biti odluka Glavnog odbora? Svako prejudiciranje je neozbiljno, zato što smo mi DS", rekao je za Tanjug Milosavljević, jedan od potpisnika inicijative da se Glavni odbor stranke zakaže za nedelju, 17. marta.

Milosavljević je tvrdnje predsednika stranke da ga grupa demokarata "ruši sa Vučićem", ocenio kao "banalne, jeftine i paušalne" i da su neprimere predsedniku Demokratske stranke.

Obrazloženje da rade za Vučića, kako je rekao Lutovac, Milosavljević vidi kao odraz nemoći predsednika stranke.

On je potvrdio informacije da je grupa demokrata, među kojima su Vida Ognjenović, Dragan Domazet, Branislav Lečić, Tamara Tripić, Goran Chirić, uputila zahtev predsedniku stranke Zoranu Lutovcu da se sastanu i razgovaraju o sednici Glavnog odbora koju je, kako kaže, zakazala trećina članova tog tela.

Ideja im je bila da sa Lutovcem razgovaraju o svim pitanjima, pa i o promeni termina za održavanje sednice, koju je on zakazao za 31. maj, a trećina članova za 17. maj, te da se pronađe kompromis i reši nerazumevanje unutar DS.

"Mi smo čak rekli da ne dovodimo u pitanje ni bojkot izbora, ni članstvo u Savezu za Srbiju, ni odluke koje je rukovodstvo stranke donelo. Tražimo samo da razgovaramo na jedan operativniji način i kako da DS bude aktivniji igrač na političkoj sceni", rekao je Milosavljević.

Predložili su Lutovcu, ističe, nekoliko termina, a odgovor je, kaže, bio da nema vremena da nas primi, da ima neke druge obaveze.

Isti odgovor dobili su i na predlog da Lutovac predloži termin koji mu odgovara.

Meni to pokazuje karakternu osobinu čoveka koji ne voli da čuje suprotno mišljenje što nije svojstveno DS", rekao je Milosavljević.

On kaže i da će se sednica Glavnog odbora održati u nedelju 17. maja uz spremnost članova da se ona odloži i za 24. maj ako je, kako kaže, problem u terminu.

Dodaje da ne zna da li će se pojaviti predsednik stranke i da ne želi time da se bavi, ali navodi da Lutovac ima statutarnu obavezu i verifikovane potpise članova Glavnog odbora.

Milosavljević smatra da Lutovac ne vodi dobro DS, te je upitao kada je neko čuo poslednji put za neku akciju DS, kada je Lutovac bio "frontmen"...

"Vi vidite na opozicionoj sceni i Boška Obradovića, ne slažem se sa njim, ali on ima neku ulogu, pa vidite Dragana Ðilasa, Borisa Tadića, a gde je DS? Razumem da neko možda nema afiniteta prema medijima, ali onda u njegovo ime govori neko od potpredsednika, portparol, neko ko iznosi stavove stranke na aktuelna pitanja, a toga nema", zaključio je Milosavljević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve