Vesti
01.08.2023. 21:40
Beta

Ujedinjenje

Novo lice Srbije je nova stranka u Srbiji

Advokati, pečat, dokumenta
Izvor: Shutterstock

Pokret Novo lice Srbije i Reformistička stranka odlučile su danas da se ujedine u stranku koja će nastupati pod imenom Novo lice Srbije i čiji će predsednik biti poslanik izabran na listi Dveri Miloš Parandilović.

Parandilović je rekao da su pregovori između Novog lica Srbije i Reformističke stranke otpočeli pre nekoliko meseci i da je na kraju odlučeno o ujedinjenju dve organizacije u jedinstvenu stranku.

"Delimo slične, gotovo identične političke stavove i nije bilo nikakvih prepreka ujedinjenju naša dva politička subjekta. Od danas ćemo nastupati kao politička stranka Novo lice Srbije. Osnivač Reformističke stranke i profesor Medicinskog fakulteta u Nišu Aleksandar Višnjić biće jedan od potpredsednika Novog lica Srbije", rekao je Parandilović.

Dodao je da će Novo lice Srbije biti konzervativna, umereno desna politička opcija koja veruje da Srbija zaslužuje bolje od ovog nacionalnog i ekonomskog sunovrata.

"Insistiraćemo na demontaži ovog nakaradnog poretka koji je od Srba napravio jeftinu radnu snagu u sopstvenoj zemlji. Preduslov oporavka države i društva jeste pad režima SNS-a. Vučić je porobio srpski narod i upravlja Srbijom kao privatnom prćijom. Agonija mora da se zaustavi jer Srbija zaslužuje daleko više od ove nenarodne vlasti", istakao je Parandilović.

On je naglasio da će jedno od glavnih programskih načela nove stranke biti borba za obnovu Kraljevine Srbije na čelu sa princom Filipom Karađorđevićem.

"Jedan smo od retkih naroda koji je iznedrio svoje dinastije i najrazvijenije zemlje u svetu su kraljevine. Na ovaj način Srbija bi se vratila sebi i potsetila ceo svet na svoju slavnu istoriju", zaključio je Parandilović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve