Vesti
29.02.2024. 08:32
Beta

"Hvala Srbiji"

Vučić i Zelenski "oči u oči" u Tirani: "Najotvoreniji sastanak do sada"

1
Izvor: EPA / MALTON DIBRA

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je na sastanku u Tirani sa Aleksandrom Vučićem zahvalio Srbiji na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, na humanitarnoj i finansijkoj pomoći i na prihvatanju izbeglica iz njegove zemlje.

Posle sastanka sa Vučićem na marginama Samita Ukrajina - jugoistočna Evropa, Volodimir Zelenski je na društvenoj mreži X napisao da je ukazao na značaj učešća Srbije u primeni mirovnog plana za Ukrajinu, koji on priprema sa liderima savezničkih zemalja.

"Dogovorili smo dalje kontakte u cilju širenja međunarodne podrške našem mirovnom planu", naveo je Zelenski.

Zelenski je naveo da su na Samitu Ukrajina - jugoistočna Evropa u Tirani razgovarali i o bezbednosti i političkim izazovima u Istočnoj Evropi i dodao da je obavestio Vučića o trenutnoj situaciji na frontu u Ukrajini, koja se dve godine odupire ruskoj invaziji.

Vučić je posle sastanka izjavio da je imao do sada najotvoreniji razgovor sa Zelenskim o svim važnim temama - o teritorijalnom integritetu obe zemlje, poštovanju Povelje UN, o inicijativama za mir u Ukrajini i načinu dolaska do mira.

"Ne razumem ljude u Srbiji kada izražavaju stavove protiv Ukrajine, razumem odnos prema Rusiji, ali Ukrajina nikada ništa protiv Srbije nije uradila, nije priznala nezavisnost Kosova. To su naša slovenska braća kao i Rusi i trudimo se da imamo dobre odnose", rekao je za RTS Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve