Vesti
30.05.2023. 12:14
Beta

Nove informacije

Školska godina u "Ribnikaru" se, ipak, ne završava 2. juna

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Saveta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" Igor Đorđević, izjavio je da ta škola neće biti pretvorena u memorijalni centar i da školska godina neće biti završena 2. juna.

Đorđević je agenciji Beta kazao da su se pojavile netačne informacije da će nastava biti završena pre planiranog završetka školske godine i da će ta škola postati memorijalni centar.

"Savet roditelja se s predstavnicima Vlade Srbije dogovorio da se školska godina ne prekida i da jedan deo škole bude pretvoren u prostor za sećanje. Škola mora da ostane škola i ne sme da menja namenu. Na nastavu dolazi oko 900 đaka od ukupno 1.070. Bilo je predloga da škola postane memorijalni centar i da se školska godina završi 2. juna, ali je 95 odsto roditelja odbilo te predloge", rekao je Đorđević.

Naveo je da Savet roditelja nastavlja pregovore s Vladom Srbije o ispunjenju svih zahteva koji su definisani 8. maja.

Na pitanje da li je Vlada utvrdila odgovornost za zvanična lica koja su objavila spisak s imenima dece koje je maloletni K.K. navodno planirao da ubije, Đorđević je kazao da se u toku dana očekuje odgovor u pismenoj formi.

U OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja učenik K.K. ubio je osam đaka i portira, dok je u međuvremenu od povreda preminula još jedna devojčica. Petoro đaka i jedan nastavnik oporavljaju se od povreda.

Zbog tragedije u školi na Vračaru, niko iz državnog sistema nije smenjen ili podneo ostavku zbog moralne ili objektivne odgovornosti, osim ministra prosvete Branka Ružića.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tužilaštvo apeluje da se ne objavljuju slike i imena stradalih u školi
Škola Učionica

OŠ Vladislav Ribnikar

26.05.2023. 14:27

Tužilaštvo apeluje da se ne objavljuju slike i imena stradalih u školi

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu apelovalo je na medije da ne objavljuju fotografije i imena stradalih u tragediji koja se 3. maja dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve