Vesti
05.08.2023. 18:57
R.E.

Doček u Nišu

Srpski vatrogasci se vratili iz Grčke

1
Izvor: MUP Srbije

Vatrogasno-spasilački tim Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, koji je od 25. jula učestvovao u gašenju požara u Grčkoj, vratio se u Srbiju i svečano je dočekan na platou ispred Gradske kuće u Nišu.

U borbi sa požarima u Grčkoj učestvovalo je 36 vatrogasaca-spasilaca i dva člana medicinske ekipe, sa 14 vatrogasnih vozila.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je, na svečanom dočeku, poručio članovima vatrogasno-spasilačkog tima da su još jednom potvrdili da je Srbija uvek spremna da pomogne svima kojima je pomoć potrebna.

Gašić je rekao da su srpski vatrogasci u Grčkoj dali sve od sebe i spasili više desetina domova.

"Pokazali ste da ste i vatrogasci i spasioci i profesionalci koji sa najvišim stepenom odgovornosti predstavljaju svoje ministarstvo unutrašnjih poslova i svoju državu", istakao je ministar.

1
Izvor: MUP Srbije

Gašić je rekao da srpski vatrogasci-spasioci opravdavaju svako ulaganje u njihovo znanje, veštine i opremu i najavio da će MUP i država nastaviti da ulažu i dalje u dodatnu opremu, kao i obuku još većeg broja vatrogasaca-spasilaca.

Vođa vatrogasno-spasilačkog tima Davor Vidović kazao je da su u Grčkoj bili stacioninirani u Volosu i da su iz tog grada intervenisali na terenu.

"Najponosniji smo na to što smo, zajedno sa grčkim kolegama, uspeli da spasimo naselje Nea Anhialos. Zaustavili smo požar i spasili najmanje 40 kuća", rekao je Vidović.

Članovi srpskog vatrogasno-spasilačkog tima istakli su da je zahvalnost ljudi u Grčkoj i njihovih kolega za pomoć koju su im pružili u gašenju požara bila neizmerna.

1
Izvor: MUP Srbije

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve