Vesti
02.08.2023. 10:33
Beta

Priština

Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića - prikazivanje videa nastalog na dan atentata

oliver ivanovic, ATA, 2. 8. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milan Maricic

U Osnovnom sudu u Prištini ove srede bi trebalo da budu završena tri uzastopna pretresa, od 31. jula do 2. avgusta, u nastavku suđenja za ubistvo predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (SDP) Olivera Ivnaovića.

Na suđenju bi sada trebalo da budu prikazani snimci video kamera od 16. januara 2018. godine, na dan atentata ispred sedišta SDP u centru severnog dela Kosovske Mitrovice.

Pretres u utorak je bio odložen "zbog tehničkih nemogućnosti da se snimci prikažu", piše list "Danas".

"Osnovni sud u Prištini u ponedeljak je odbio predlog advokata Faruka Korenice, koji zastupa optuženog Nedeljka Spasojevića, da se preko Euleksa Zvanično od Beograda zatraži informacija dokle je stigla istraga koju Srbija vodi u slučaju Ivnaovićevog ubistva, kao i dokazi na osnovu kojih je ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić u srpskom parlamentu izjavio da srpske vlasti 'tačno znaju' ko je ubio Ivanovića".

Odbijanje tog predloga odbrane sud je obrazložio nepostojanjem saradnje sa Beogradom koji, kako je rečeno, "po predmetu Ivanović sa nadležnim kosovskim institucijama ne sarađuje od 2018. godine".

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici. On je pogođen sa pet metaka u grudi i podlegao je povredama u bolnici.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nemačka o Gašićevoj izjavi u vezi sa ubicom Olivera Ivanovića
1

Oglasila se ambasada

22.06.2023. 11:45

Nemačka o Gašićevoj izjavi u vezi sa ubicom Olivera Ivanovića

Ambasada Nemačke u Beogradu kategorično je odbacila "tvrdnju ministra policije Srbije Bratislava Gašića da je ubica političara Olivera Ivanovića pod zaštitom nemačkih vlasti".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve