Vesti
22.06.2023. 11:45
Beta

Oglasila se ambasada

Nemačka o Gašićevoj izjavi u vezi sa ubicom Olivera Ivanovića

1
Izvor: Shutterstock

Ambasada Nemačke u Beogradu kategorično je odbacila "tvrdnju ministra policije Srbije Bratislava Gašića da je ubica političara Olivera Ivanovića pod zaštitom nemačkih vlasti".

"Vlada Nemačke nema saznanja ko je ubio Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine. Kategorično odbacujemo optužbu da je počinilac pod zaštitom nemačkih vlasti. Savezna vlada nije primila zahtev srpskih vlasti po ovom pitanju", navela je Ambasada u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Gašić je u sredu na sednici Skupštine Srbije rekao da srpske vlasti "tačno znaju" ko je ubio Ivanovića i da je počinilac "pod zaštitom" nemačkih vlasti.

"Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa, pod čijom je zaštitom taj čovek, da nam daju podatke. Imamo snimak sa aerodroma u Tirani, imamo slike iz Prištine, imamo slike kada je ulazio u stan", kazao je Gašić.

Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, ubijen je 16. januara 2018. s više hitaca iz pištolja, ispred sedišta te partije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ubice Olivera Ivanovića nisu Srbi"
oliver ivanović, 16. 1. 2023.

Ana Brnabić

16.01.2023. 12:43

"Ubice Olivera Ivanovića nisu Srbi"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je, povodom obeležavanja pet godina od ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (SDP), Olivera Ivanovića, da država nema novih informacija o tome ko je ubica ali da se njoj čini da to nisu uradili ljudi srpske nacionalnosti, jer bi u suprotnom do sada već bili privedeni.
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve