Vesti
13.03.2024. 10:50
Beta

Šta kaže Toma Fila

Hoće li se SPS priključiti Pokretu za narod i državu

1
Izvor: ATAIMAGES / A.K.

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Toma Fila izjavio je da su u toj partiji podeljena mišljenja da li treba pristupiti Pokretu za narod i državu, čije osnivanje najavljuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jer smatraju da treba sačuvati da SPS ostane potpuno nezavisna u tom pokretu.

"Imate podeljena mišljenja. Jedan istaknuti član, nije važno ko, je rekao da ne treba da uđemo. Drugi su govorili da treba oprezno. To sam rekao i ja - i da vidimo šta to nama donosi", kazao je Toma Fila za televiziju Prva i dodao da se razmišlja i o tome kako bi njihovi glasači mogli da reaguju na eventualni ulazak u taj pokret.

Govoreći o novim izborima u Beogradu, ocenio je da analitičari nisu uzimali u obzir da li su izbori zakazani za 2. jun, umesto ranije najavljenog 28. aprila, upravo zbog toga što bi to Vučiću dalo više vremena za formiranje pokreta.

"Taj pokret treba da se formira, da se vidi kako će da izgleda, da se sačuvaju individualnosti stranaka, da li će biti jedna lista, ili ćemo svako za sebe. Možda mu je bilo potrebno više vremena da artikuliše kako će taj pokret izgledati i ko će biti unutra", kazao je Fila.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve