Vesti
11.09.2023. 22:51
Beta

Tomislav Momirović

Ministar najavio kada će biti završen autoput do Crne Gore

1
Izvor: ATAIMAGES / Amir Hamzagic

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović jeprecizirao je kada će biti završen autoput do granice sa Crnom Gorom.

U intervju za televiziju Vijesti, ministar je obećao da će put do granice s Crnom Gorom biti gotov do 2027.

"Mi smo završili 130 kilometara ka Crnoj Gori, a u narednim mesecima završavamo još 20. Radimo pripremne radove na delu od Požege do crnogorske granice. Mi ćemo do 2027. završiti put ka Crnoj Gori. Bilo je određenih odlaganja, ali mi tu radimo dva tunela od po tri kilomentra. To su ubedljivo najveći tuneli u našoj zemlji, zato i postoje određena odlaganja. Radi se svaki dan po 24 sata dnevno i vrlo brzo ćemo završiti. Da, bolje bi bilo da smo tri meseca ranije, biće tri meseca kasnije, ali najvažnije je da završimo autoput ka Crnoj Gori. To je od zajedničkog interesa Srbije i Crne Gore", kazao je Momirović.

U sklopu dvodnevne posete Crnoj Gori, Momirović se sastao sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem kao i delegacijom Privredne komore Crne Gore.

Na pitanje po kom ključu je tokom posete Crnoj Gori izabrao da se sastane sa predsednicima opština Berane, Pljevlja, Nikšić koji su iz koalicije Za budućnost Crne Gore, Momirović je kazao da u Nikšić ide pošto je njegova majka iz tog grada.

"Idem da zapalim sveću na grob dedi i babi, idem da posetim rodnu kuću moje majke. A Marko Kovačević je moj prijatelj dugi niz godina, pa ću se videti sa njim. A predsednici opština Pljevlja i Berane su pokazali interesovanje da se vide sa mnom oko određenih tema i našao sam vreme da se vidimo i popričamo", rekao je Momirović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Crna Gora zatražila objašnjenje za zabranu ulaska bivšoj ministarki u Srbiju
Crna Gora

Stop Jovani Marović

24.08.2023. 19:05

Crna Gora zatražila objašnjenje za zabranu ulaska bivšoj ministarki u Srbiju

Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore zatražilo je od nadležnih organa Srbije obrazloženje odluke kojom je bivšoj ministarki evropskih poslova u Vladi Crne Gore Jovani Marović zabranjen ulazak u tu državu 23. avgusta.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve