Vesti
02.08.2023. 13:50
Beta

Masakr u "Ribnikaru"

Tužilaštvo o pokazivanju spiska koji je napravio dečak K.K.

1
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da u postupku načelnika beogradske policije Veselina Milića, koji je neposredno posle masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" javno pokazao spisak učenika koji je 13-godišnji K.K. navodno planirao da ubije, nema elemenata krivičnog dela.

 

Prethodno je Služba unutrašnje kontrole MUP-a Srbije zatražila stav Višeg javnog tužilaštva da li se u Milićevom postupku "stiču obeležja bilo kog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti".

"Dopisom od 7. jula Više javno tužilaštvo u Beogradu je obavestilo Službu za unutrašnju kontrolu MUP-a Srbije da se u radnjama Milića ne stiču elementi nijednog krivičnog dela iz stvarne nadležnosti VJT u Beogradu već eventualno osnovnog javnog tužilaštva", stoji u saopštenju.

Tužilaštvo je "uputilo" Službu za unutrašnju kontrolu da se obrati Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu "radi dobijanja informacije da li se u konkretnom slučaju stiču elementi krivičnog dela 'neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimaka".

Na konferenciji za novinare 3. maja, u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, načelnik beogradske policije Veselin Milić pokazao je spisak na kome su bila imena učenika koje je, kako je rekao, K.K. planirao da ubije. ;

Milić je pokazao skicu škole i spisak dece, koje je K.K, kako je naveo, sam napravio i utvrdio prioritetne mete.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve