Vesti
23.11.2023. 13:30
Beta

Vučić i Hristodulidis

Potpisani memorandumi o razumevanju Srbije i Kipra (FOTO)

1
Izvor: beta

Memorandumi o razumevanju Srbije i Kipra u oblasti diplomatije, nauke i tehnologije i obrazovanja potpisani su u četvrtak u Beogradu u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i Nikosa Hristodulidisa.

Drugog dana zvanične posete Hristodulidisa Beogradu predsednici su pre potpisivanja bili na zasedanju Saveta za saradnju Srbije i Kipra u Palati Srbija.

Memorandum o razumevanju o saradnji diplomatske akademije MSP Srbije i diplomatske akademije MSP Kipra potpisali su šefovi diplomatija Ivica Dačić i Konstantinos Kombos.

"Ponosan sam na to što je naša zemlja sa Kiprom potpisala memorandume o saradnji u oblasti nauke, prosvete i diplomatije", napisao je Vučić na Instagramu.

Memorandum o saradnji u oblasti nauke i tehnologije potpisale su ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije Jelena Begović i Kombos, a o saradnji u oblasti obrazovanja resorne ministarke Slavica Đukić Dejanović i Atinami Hajlidu.

Predsednik Kipra je u sredu posle sastanka s Vučićem istakao da Srbija i Kipar poslednjih godina "u gotovo svim oblastima odlično sarađuju" i istakao mogućnosti za saradnju posebno u sektoru odbrane.

Juče je održan i plenarni sastanak državnih delegacija Srbije i Kipra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kad Vučić i Hristodulidis skinu kravate (FOTO)
1

Opuštena atmosfera

22.11.2023. 21:15

Kad Vučić i Hristodulidis skinu kravate (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je na večeri predsednika Kipra Nikosa Hristodulidisa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve