Vesti
21.12.2023. 18:35

Bjelovar

Ustaški grafiti na fasadi srpske crkve

1
Izvor: Shutterstock

Na fasadi Srpske pravoslavne crkve u centru Bjelovara tokom prošle noći ispisani su ustaški i nacistički grafiti, što je osudio gradonačenik tog grada i najavio pomoć u sanaciji štete, objavili su lokalni mediji.

Uz ustaško "U" i krilaticu "Za dom spremni", nepoznati počinitelji prošle noći ispisali su i kombinaciju brojeva koju koriste neonacisti "14/88".

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak rekao je da je Bjelovar multikulturalan i tolerantan grad u kojem nema mesta za takvo ponašanje, prenela je agencija Hina.

On je kazao da očekuje da policija brzo reši slučaj i najavio da će grad pomoći SPC da sanira štetu o čemu je već razgovarao sa sveštenikom SPC Stefanom Maksimovićem. Hrebak je dodao da će se razgovarati i o moćnosti postavljanja kamera.

U toku je policijska istraga.

Mediji podsećaju da je bjelovarska crkva Svete Trojice objekat zaštićene kulturne baštine i da je jedna od najvećih crkava SPC u Hrvatskoj. Na njoj su nedavno obnovljeni fasada i krov.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Krao novac u crkvama?
crkva

Gornji Milanovac

15.07.2023. 10:50

Krao novac u crkvama?

Muškarac M. J. (28) iz Gornjeg Milanovca uhapšen je zbog sumnje da je izvršio tri krađe novca u crkvama, saopštila je policija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve