Vesti
15.02.2024. 22:50
Beta

Dan državnosti

Ovako je izgledao VATROMET nad Beogradom (VIDEO)

Vatromet
Izvor: Shutterstock

Dan državnosti Srbije, Sretenje, obeležen je večeras višeminutnim vatrometom u više gradova u Srbiji i Republici Srpskoj.

U Beogradu je 500 svetlećih dronova iznad Save izvelo koreografiju, kreirajući oblike mape i zastave Srbije, kao i natpise "Sretenje", "Dan državnosti", "Srbija".

Nakon koreografije dronova, vatromet je organizovan u parku Republika Srpska sa novobeogradske strane Save, kao i na Kuli Beograd, na kojoj bila projektovana zastava Srbije i natpis "Živela Srbija".
 

Kako je ranije najavljeno, vatromet je istovremeno, u 20.30, organizovan u Beogradu, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, kao i u više gradova u Republici Srpskoj.

U Srbiji se danas nizom manifestacija obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na Sretenje 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak i u znak sećanja na isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni Ustav Srbije.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Obeležen Dan državnosti: "Srbija je i tada, kao što je i sada, bila deo svetske istorije"
1

Ceremonija u Orašcu

15.02.2024. 12:17

Obeležen Dan državnosti: "Srbija je i tada, kao što je i sada, bila deo svetske istorije"

Centralna državna manifestacija obeležavanja Dana državnosti Srbije - Sretenja, održana je u Orašcu u kom je na taj dan 1804. podignut Prvi srpski ustanak, a tog dana 1835. godine donet je prvi moderan ustav Srbije, u Kragujevcu. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve