Vesti
28.10.2023. 16:20
Beta

Vremenska prognoza

Toplo vreme se ne predaje

Vremenska prognoza
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u nedelju biti pretežno sunčano i toplo vreme, dok će kratkotrajna magla biti ujutro po kotlinama i visoravnima na jugozapadu i jugu zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, južnih pravaca, najniža temperatura će se kretati od sedam stepeni do 12, a najviša dnevna od 23 do 26 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo uz slab i umeren vetar, južnih pravaca. Najniža temperatura će se kretati od 10 do 12 stepeni, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

U Srbiji će se naredne sedmice zadržati toplo vreme, sa dnevnom temperaturom i dalje iznad proseka.

U ponedeljak i utorak tokom većeg dela dana će biti pretežno sunčano.

U utorak posle podne i uveče na severu i zapadu, a u toku noći ka sredi i u sredu i u ostalim krajevima očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima. Zatim se očekuje promenljivo oblačno, do subote suvo vreme sa sunčanim intervalima, a za dane vikenda povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Meteorolog Nedeljko Todorović: "Narednih decenija temperature u blagom padu"
1

INTERVJU

23.07.2023. 13:05

Meteorolog Nedeljko Todorović: "Narednih decenija temperature u blagom padu"

Prethodnih dana mnogima je klima-uređaj bio "najbolji drug“. Velike vrućine pogodile su i Srbiju pa su ljudi, naročito oni iz urbanih sredina, spas tražili ili u rashlađenim prostorijama, a oni sa nešto više mogućnosti "preselili“ su se na more ili na planinu. U svakom slučaju tamo gde je prijatnije nego u betonskoj džungli.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve