Vesti
08.08.2023. 19:40
Beta

"Nudio sam 50 puta"

Vučić o izborima u Beogradu

Izbori
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da vanredni lokalni izbori u Beogradu, ako opozicija to želi, mogu biti održani u decembru ove ili na proleće naredne godine, ali i dodao da opozicija ne odlučuje o tome da li će istovremeno biti održani još neki izbori.

Vučić je u vanrednom obraćanju građanima rekao da je "nudio" vanredne beogradske izbore "50 puta", ali da mu niko nije tražio novo glasanje u glavnom gradu.

"Hoćete beogradske izbore, dobićete ih. Kažite samo da li hoćete u decembru, aprilu ili maju. Pružićemo tu mogućnost u svakom trenutku a da li će biti još nekih izbora, to je druga stvar. O tome ne odlučujute vi, to ćemo još da vidimo", kazao je predsednik Srbije.

On je odgovorio i na pitanje upućeno premijerki Ani Brnabić u vezi zahteva za smenu nadležnih u opštini Bačka Palanka posle dva smrtna slučaja usled strujnih udara do kojih je došlo jer duže od dve nedelje s ulica nisu uklonjeni kablovi pod naponom.

"Mi smo se dogovorili da odgovorim ja. Sagledaćemo sve zahteve građana ali ne Cvijetića, Pogačara i ostalih profesionalnih demonstranata iz Novog Sada koji gledaju da se pojave na svakom mestu ne bi li napravili neku glupost i čak vređali porodice stradalih jer im se ne dopada šta porodice stradalih govore kako u Beogradu, Mladenovcu tako i u Bačkoj Palanci", kazao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
16°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve