Vesti
20.05.2023. 09:12
Beta

Saobraćaj uspostavljen

Završena blokada dela auto-puta u Beogradu

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Saobraćaj na delu auto-puta u Beogradu koji su učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" blokirali prošle noći oko 19 časova, uspostavljen je rano jutros.

Blokada dela auto-puta je okončana šest sati u subotu ujutru i saobraćaj je ponovo uspostavljen.

Deo učesnika trećeg po redu protesta "Srbija protiv nasilja" proveo je noć blokirajući deo međunarodnog autoputa u novobeogradskim blokovima kod "NIS" pumpe.

Na blokadi, gde je po procenama, kasno sinoć ostalo oko hiljadu ljudi, prisutan je bio i deo poslanika iz opozicije koji su sa građanima organizovali protest.

protest, 19. 5. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Protest "Srbija protiv nasilja" počeo je sinoć oko 18 sati ispred Skupštine Srbije, nakon čega je kolona, građana prošetala kroz Ulicu Kneza Miloša i blokiralo saobraćaj na autoputu.

Procene o broju učesnika su različite - od nekoliko hiljada do nekoliko desetina hiljada građana, a zvaničnog saopštenja u vezi sa tim nema. 

Na protest su pozivale Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret.

protest, 19. 5. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Među zahtevima je zaustavljanje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smena Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, kao i ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o protestu u Beogradu: "Pokušaj obojenih revolucija"
1

Pančevo

19.05.2023. 23:24

Vučić o protestu u Beogradu: "Pokušaj obojenih revolucija"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je iz više stranih službi, među kojima su i "sestrinske sa Istoka", dobio informacije da su protesti "Srbija protiv nasilja", na koje je pozvao deo opozicije, "pokušaj obojenih revolucija".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve