Vesti
19.05.2023. 23:08
Beta

"Srbija protiv nasilja"

Protest u Beogradu i dalje traje, predlog je da se ne ide kući (FOTO)

protest, 19. 5. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Zbog dva masovna ubistva u Srbiji u kojima je stradalo 18 osoba, a više od 20 je ranjeno, u Beogradu je ovog petka organizovan treći protest po redu.

Protest pod nazvom "Srbija protiv nasilja", počeo je ispred Doma Narodne skupštine Srbije u 18 časova, odkle se krenulo do Novog Beogrda radi blokade mosta Gazela, odnosno do međunarodnog autoputa koji vodi i kroz novobeogradske blokove, pored sportske hale Arena.

Procene o broju učesnika su različite - od nekoliko hiljada do nekoliko desetina hiljada građana.

Protest je dosada bio miran i bez incidenata, a organizatori su pozvali okupljene da se ne razilaze dok vlast ne ispuni njihove zahteve, zbog čega i dalje na autoputu i na mostu Gazela, kao i u okolnim ulicama, stoje učesnici protesta. 

protest, 19. 5. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Organizatori su Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret.

Među zahtevima je zaustavljanje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smena Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, kao i ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, i direktora BIA Aleksandra Vulina.

protest, 19. 5. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o izborima, protestima, tvitu Ane Brnabić...
1

Predsednik Srbije

14.05.2023. 11:48

Vučić o izborima, protestima, tvitu Ane Brnabić...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić neće biti smenjen, što je jedan od zahteva protesta "Srbija protiv nasilja", ali da postoji mogućnost da cela Vlada Srbije bude smenjena, a da novih izbora bude u septembru.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve