35 GODINA POSLOVANJA MK GROUP: U ZNAKU DOBRIH ODLUKA I DALJIH ULAGANJA

35 GODINA POSLOVANJA MK GROUP: U ZNAKU DOBRIH ODLUKA I DALJIH ULAGANJA


Nesvakidašnjom proslavom u hotelu Sheraton kojoj su prisustvovale najznačajnije ličnosti privrednog i ekonomskog života u Srbiji, kompanija MK Group obeležila je značajan jubilej – 35 godina poslovanja, a tim povodom predstavljen je i nov vizuelni identitet i vrednosti kompanije.

Počeci rada MK Group vezuju se za oblast trgovine poljoprivrednim proizvodima, a danas ova kompanija predstavlja stabilan i efikasan sistem koji uspešno posluje u poljoprivredi, turizmu i bankarstvu kako u zemlji tako i u regionu. Kompanija MK Group do sada je investirala oko milijardu evra u svoje oblasti poslovanja i zauzima stabilnu lidersku poziciju u regionu.

Dušan Radičević finanasijski direktor MK Group

“U godini za nama, otvorili smo hotel Sheraton u Novom Sadu, sproveli smo stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe, postali smo većinski vlasnik aerodroma Portorož, povećali smo udeo u Gorenjskoj Banci, a ove godine u planu su i nove investicije u tri ključne oblasti našeg poslovanja. Vrlo smo odlučni da u godinama koje dolaze postanemo lider jugoistočne Evrope u ključnim granama našeg poslovanja – bankarstvu, agraru i turizmu. Koliko su naši planovi za budućnost ambiciozni pokazuje namera da u narednih 5 godina investiramo dodatnih pola milijarde evra u agrar, bankarstvo i turizam u Srbiji i regionu”, istakao je Dušan Radičević, finansijski direktor MK Group.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, koji je prisustvovao obeležavanju jubileja MK Group, izjavio je da je ova kompanija koja godišnje izdvaja oko 109 miliona evra za poreze i doprinose, a sa investicijama i van Srbije, ujedno i najbolji ambasador naše zemlje u regionu.

“MK Group, sa svojih 75 kompanija članica, najbolji je dokaz da Srbija ima i velike poslovne sisteme sposobne da se izbore sa najjačom konkurencijom, koji ozbiljno investiraju i kod kuće i van granica naše zemlje i uspešne privrednike koji strateški razmišljaju o ulaganjima u širenje, modernizaciju i podizanje efikasnosti poslovanja, jačaju pozicije svojih kompanija i srpske privrede u regionu i svetu”, istakao je Čadež.

MK Group zaslužna je za čak trećinu ukupnog izvoza Srbije. Iako je agrar osnovna delatnost ovog sistema, tokom gotovo četiri decenije poslovanja, MK Group uspešno je proširila poslovanje na oblasti bankarstva i turizma, ne samo u Srbiji već i u regionu. U svom sastavu, u većinskom i manjinskom vlasništvu ima 15 hotela, AIK banku, a odnedavno je poslata i većinski akcionar Gorenjske banke u Sloveniji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar