350 IGARA BEZ REKLAMA: Google lansirao sopstvenu gaming platformu

350 IGARA BEZ REKLAMA: Google lansirao sopstvenu gaming platformu

Shutterstock


Google je pokrenuo uslugu pretplate na mobilne igre za gejmere. Ova platforma je nazvana Google Play Pass i na nju se korisnici mogu pretplatiti za 4,99 dolara mesečno.

Pretplata omugućava gejmerima pristup za više od 350 igara bez reklama u aplikaciji. Korisnici će moći besplatno da isprobaju uslugu 10 dana, a zatim će im se naplaćivati 1,99 dolara mesečno u prvoj godini.

Ovaj korak je praćen nedavnim pokretanjem Apple Arcade-a, usluge pretplate za igre koja naplaćuje 4,99 USD mesečno. Ipak, Google Play je malo drugačiji jer nudi i aplikacije kao što su AccuWeather, a  ne samo igre, kao što je Limbo.

Pročitajte još: Huawei ima najbolju kameru

Aplikacije koje su deo Play Pass-a i dalje će biti dostupne za kupovinu putem Play Store-a. Sve aplikacije koje je korisnik već kupio, a koje su trenutno podržane na oglasima, postaće besplatne nakon što se pretplate. A kako će korisnici znati da li je aplikacija deo pretplate? Google je dodao malu ikonu u boji pored aplikacija koje su deo Play Pass-a.

Uklanjanje oglasa je dobra vest za roditelje i korisnike koji su zabrinute zbog lažnih oglasa ili virusa. Usluga se u zasad razvija u SAD-u, pre nego što bude lansirana širom sveta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar