Biznis
08.12.2020. 16:47
Tanjug

Aerodrom Nikola Tesla planira smanjenje emisije ugljendioksida

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" pridružio se Programu akreditacije za upravljanje emisijom ugljendioksida na aerodromima (ACA) Međunarodnog saveta aerodroma (ACI) za smanjenje emsije štetnih gasova, saopštio je ovaj aerodrom.

ACA sertifikacija prvi je rezultat nove strategije zaštite životne sredine otkako se 2018. godine beogradski aerodrom pridružio mreži aerodroma kompanije VINCI.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Tokom proširenja i modernizacije aerodroma, planirane su brojne investicije za smanjenje emisije ugljendioksida poput izgradnje trigenerativne toplane na prirodni gas, zamena postojećeg svetla LED osvetljenjem i izgradnja solarne farme snage jednog megavata, precizira kompanija VINCI, koja upravlja aeroromom.

Povezane vesti - Lufthanza otpušta 29.000 ljudi do kraja godine

Politika zaštite životne sredine razvijena na beogradskom aerodromu takođe je u skladu sa obavezama kompanije VINCI Airports da na svim svojim aerodromima u svetu prepolovi potrošnju vode po putniku, svede na nulu upotrebu pesticida i proizvodnju otpada, prepolovi bruto emisiju ugljendioksida do 2030. godine, kao i da dostigne nultu neto emisiju do 2050. godine, kaže se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve