Aerodrom Nikola Tesla planira smanjenje emisije ugljendioksida

Aerodrom Nikola Tesla planira smanjenje emisije ugljendioksida

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC


Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” pridružio se Programu akreditacije za upravljanje emisijom ugljendioksida na aerodromima (ACA) Međunarodnog saveta aerodroma (ACI) za smanjenje emsije štetnih gasova, saopštio je ovaj aerodrom.

ACA sertifikacija prvi je rezultat nove strategije zaštite životne sredine otkako se 2018. godine beogradski aerodrom pridružio mreži aerodroma kompanije VINCI.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Tokom proširenja i modernizacije aerodroma, planirane su brojne investicije za smanjenje emisije ugljendioksida poput izgradnje trigenerativne toplane na prirodni gas, zamena postojećeg svetla LED osvetljenjem i izgradnja solarne farme snage jednog megavata, precizira kompanija VINCI, koja upravlja aeroromom.

Povezane vesti – Lufthanza otpušta 29.000 ljudi do kraja godine

Politika zaštite životne sredine razvijena na beogradskom aerodromu takođe je u skladu sa obavezama kompanije VINCI Airports da na svim svojim aerodromima u svetu prepolovi potrošnju vode po putniku, svede na nulu upotrebu pesticida i proizvodnju otpada, prepolovi bruto emisiju ugljendioksida do 2030. godine, kao i da dostigne nultu neto emisiju do 2050. godine, kaže se u saopštenju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar