Biznis
28.11.2017. 15:22
R.E.

AIK BANKA PREDSTAVILA eWALLET: Plaćajte samo jednim pokretom telefona - jednostavno, brzo i komforno

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kao jedna od vodećih banki u segmentu digitalizacije na domaćem tržištu, AIK Banka predstavila je najsavremeniji način beskontaktnog plaćanja putem mobilnog telefona, eWallet.

EWallet je mobilna aplikacija AIK Banke namenjena Android uređajima, pomoću koje se vrši plaćanje na POS terminalima koji prihvataju Mastercard beskontaktne kartice, kako u zemlji tako i u svetu. Ovo lansiranje se oslanja na korišćenje Mastercard HCE (Host Card Emulation) tehnologije koja digitalizuje informacije o kartici i na taj način pruža dodatni nivo sigurnosti. Tokenizacija je proces u okviru kojeg se podaci o kartici korisnika zamenjuju jedinstvenim kodom (tokenom) i koji dodatno štiti podatke o plaćanjuma, što celo platno rešenje čini sigurnim, jednostavnim i pametnim.

Ova tehnologija predstavlja svojevrsnu digitalnu karticu na mobilnom telefonu, koju klijenti AIK Banke mogu dobiti za svega nekoliko minuta od podnošenja zahteva, a aplikaciju eWallet mogu besplatno download-ovati sa Play Store-a. Pored toga, AIK Banka je jedina banka na domaćem tržištu koja je implementirala tehnologiju tokenizacije broja kartice u plaćanjima eWallet-om, što dodaje novi nivo bezbednosti kartičnim plaćanjima koja su postala sastavni deo trgovačkih aktivnosti korisnika u Srbiji. Pored plaćanja na POS terminalu, podatke o kartici možete videti u eWallet aplikaciji, kako biste mogli da izvršite plaćanje i putem interneta. eWallet proizvod je jednostavan, komforan, brz i moderan i besplatan je u okviru Start paketa tekućeg računa AIK Banke.

“U digitalno doba kada svi uređaji sa internet konekcijom mogu da postanu uređaji za kupovinu, moramo da se fokusiramo na sigurnost korišćenja platnih metoda dok korisnicima pružamo priliku da svoja svakodnevna plaćanja učine što fleksibilnijim, baš onako kako oni to i očekuju,” izjavila je Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard. “Ovo prvo komercijalno lansiranje Mastercard rešenja za tokenizacija je važna prekretnica za platnu industriju u Srbiji. Kroz naše vredno partnerstvo sa AIK Bankom, mi predstavljamo inovativno rešenje koje unapređuje način na koji obavljamo plaćanja u svakodnevnim okolnostima.”

Za više informacija o inovativnoj usluzi eWallet AIK Banke, posetite http://www.aikbanka.rs/stanovnistvo/aik-e-wallet

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
27.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve