Biznis
29.06.2019. 19:49
R.E.

APLIKACIJE ZA KOJIMA BEOGRAD VAPI: Uzmeš slobodno vozilo ili trotinet, voziš, ostaviš

smart-automobil.jpg

Koliko puta vam se dogodilo da ste pomislili - što nisam došao automobilom do grada? Ili, recimo, u saobraćajnom haosu, tamo negde oko 17 časova, pa još i ako se nalazite u Kneza Miloša ili treba da pređete Brankov most, da li pomislite - sad ću da izađem iz automobila i da ga ostavim na sred ulice!

Neki gradovi su rešili pitanje saobraćaja, neki se još uvek bore, a neki su smislili i daleko praktičnije varijante. Tako je, recimo, u Milanu i Berlinu dovoljno da na svoj smartfon skinete "carsharing" aplikaciju "car2go" i skenirate gde se nalazi vama najbliži slobodni automobli.

smart automobil

I to ne bilo koji, u pitanju je praktični Smart i svi su eko-friendly. Uz pomoć aplikacije otključate slobodan automobil, odvezete se do svoje destinacije u gradu, parkirate automobil i ostavite ga. Bez troškova parkiranja i goriva, plaćate samo vreme provedeno u vožnji.

Cena se kreće od 0,19 evra ukoliko izaberete "smarts" za dve osobe, pa sve do 0,24 evra po satu ukoliko izaberete "smart cabrio"

Električni trotineti

Po slično principu funkcionište i aplikacija "lime-s", samo što se umesto automobila iznajmljuju električni trotineti. Sistem je isti, preko aplikacije pronađete i platite najbliži trotinet, odvezete se gde je potrebno i potom ga prakirate.

Aplikacija i trotineti dostupni su u gradovima širom Amerike, ali i Lincu, Beču, Berlinu, Hamburgu, Minhenu, Parizu, Pragu, Kopenhagenu...

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
9°C
23.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve